flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Новоархангельському районному суді Кіровоградської області проведено навчання працівників апарату суду

04 лютого 2019, 11:53

З 1 січня 2019 р. набрали чинності зміни до ч. 5 ст. 27 Кримінального процесуального кодексу. Згідно з нововведеннями, під час судового розгляду та у випадках, передбачених КПК, під час досудового розслідування забезпечується повне фіксування судового засідання та процесуальних дій за допомогою звуко- та відеозаписувальних технічних засобів. Офіційним записом судового засідання вважається лише технічний запис, здійснений судом у порядку, передбаченому КПК.

 «На сьогодні у Новоархангельському районному суді є один зал судових засідань, який обладнаний камерами і має комп'ютери необхідних технічних параметрів для встановлення програмного забезпечення "Акорд", за допомогою якого і буде здійснюватися відеофіксація. 

 

Тому, для здійснення належної відео фіксації судового засідання 04.02.2019 року  - головним спеціалістом з ІТ Новоархангельського районного суду Маховиком Є.В. було проведено навчання секретарів судового засідання райсуду,  щодо здійснення повної відео фіксації судового засідання за допомогою звуко- та відеозаписувальних технічних засобів.