flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато співробітництво Вищої ради правосуддя із Європейською мережею рад юстицій

12 червня 2017, 14:29

 

7–9 червня 2017 року Голова Вищої ради правосуддя І.Бенедисюк взяв участь у роботі Генеральної Асамблеї Європейської мережі рад юстицій (м. Париж, Франція). Під час засідання Генеральної Асамблеї презентовано результати проектів 2016–2017 років, зокрема щодо незалежності та підзвітності судової системи та якості правосуддя.

Як повідомив за результатами візиту Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, окрему увагу під час засідання було приділено експертним дискусіям щодо судової стійкості, зокрема у відносинах зі ЗМІ та до тиску інших гілок влади, а також обговорено шляхи зміцнення суспільної довіри до судової системи.

І.Бенедисюк зазначив¸ що однією із ключових проблем, з якими стикаються суди європейських країн, є надмірна критика суду, судових рішень, строків розгляду судових справ тощо з боку представників виконавчої, законодавчої влади, ЗМІ та політиків, тому питання належної комунікації судової влади із суспільством є вкрай актуальним і для країн Європейського Союзу.

7 червня 2017 року відбулася також зустріч представників судових систем України й Албанії і Виконавчої ради Європейської мережі рад юстицій. Голова Вищої ради правосуддя презентував європейським колегам хід судової реформи в Україні.  Учасники зустрічі обговорили шляхи співпраці обох країн із Європейською мережею рад юстицій.

«За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про співпрацю Вищої ради правосуддя із Європейською мережею рад юстицій, зокрема через залучення представників Ради до співпраці у питаннях незалежності судової влади та налагодження комунікації судів та засобів масової інформації», – повідомив І.Бенедисюк.