flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України змінила персональний склад комітетів

02 серпня 2017, 12:32

Рада суддів України змінила персональний склад комітетів

Першого серпня 2017 року, відбулося чергове засідання Ради суддів України, на якому було розглянуто чотири питання порядку денного, а саме: про Прес-центр судової влади України; про зміни персонального складу комітетів Ради суддів України; про заохочення та різне.

Щодо питання про прес-центр, то на виконання Меморандуму про взаємодію і співпрацю інституцій системи правосуддя від десятого лютого 2017 року про вдосконалення комунікації між судовими органами України, забезпечення прозорої та відкритої діяльності системи правосуддя та узгодженої і послідовної її комунікації зі ЗМІ, громадськістю й громадянським суспільством, Рада суддів України вирішила визнати такими, що втратили чинність, рішення від 08.08.2014 рік № 9, від 05.09.2014 рік №5 та від 05.06.2015 року №61, в яких йшлося про створення і діяльність Прес-центру судової влади (на правах відділу), і створити прес-службу органів суддівського самоврядування.

Під час засідання, з метою попередньої підготовки питань до засідань, узгодження пропозицій і надання рекомендацій, оперативного вирішення конкретних завдань та невідкладних питань діяльності органу суддівського самоврядування, Рада суддів України внесла зміни в персональний склад комітетів РСУ. Необхідність переформатування Комітетів Голова Ради Суддів України Валентина Сімоненко пояснила збільшенням навантаження на членів Ради, що зумовлено активними реформаторськими процесами у судовій системі.

Також, Рада суддів України розглянула питання заохочення суддів у відставці, яке приурочине з нагоди відзначення 26-ї річниці Незалежності України.

У засіданні Ради суддів України взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.