flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

БПД інформує!

29 червня 2023, 10:38

 

Які послуги можуть одержати люди, які звернуться до бюро правової допомоги

Насамперед проконсультуватися з юристом з конкретного правового питання або ж отримати розʼяснення законодавства чи фахову пораду щодо певних документів, які надали юристу на розгляд; допомогу в написанні скарг, заяв або інших непроцесуальних документів; за умови приналежності клієнта до визначених законодавством категорій осіб – і вторинну правову допомогу, тобто поміч у складанні процесуальних документів та представництво інтересів клієнта в суді.

Система БПД працює, щоб кожен, хто потребує правової допомоги, міг безперешкодно її отримати. А завдяки розгалуженій мережі бюро правової допомоги в Україні правничі послуги доступні навіть для мешканців невеликих міст та селищ.

Водночас у населених пунктах, де немає бюро правової допомоги, юристи організовують консультаційні пукти доступу до БПД.

Якщо ж людина за станом здоров’я або через життєві обставини не може звернутися до бюро чи консультпункту – фахівці бюро нададуть їй адресну правову допомогу за місцем перебування.

Адресу найближчого бюро правової допомоги можна дізнатися за посиланням: https://bit.ly/bpd_buro

Якщо з різних причин ви зараз не можете звернутися до бюро правової допомоги, нагадаємо про інші сервіси системи БПД, за допомогою яких можна отримати допомогу юристів:

контактний центр системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні.

проконсультуватися з юристом у телеграм: https://t.me/LegalAidUkraineBot